dimecres, 11 de maig del 2022

Establiments que han tancat a Barcelona


Sovint parlem de les botigues que van desapareixen de la nostra ciutat. Degut canvis de moda o costums, a l’evolució del mercat, als preus dels lloguers, la jubilació o mort dels propietaris i altres causes hem vist tancar al llarg dels anys nombrosos establiments i marques comercials .

Quan passejo pels carrers de Barcelona un sentiment nostàlgic m’envaeix i em fa venir al cap el record alguns d’aquests locals que em varen ser familiars, que vaig visitar de tant en tant.

L’altre dia vaig voler fer un esforç per enumerar els més significatius, limitant-me a aquells que jo podia recordar personalment.

Em vaig aturar en arribar al número cent però segur que si hi penssesim una mica en trobariem bastants més. Déu n’hi do! Aquí teniu aquesta llista per a nostàlgics. Si en recordeu algun altre no dubteu en escriure o enviar-me un comentari per fer-me’ls saber.

   
 
   
 
    

4 comentaris:

victoria campillo ha dit...

Puc agafar l'informació dels cinemes? De quant temps estem parlant?

Josep M.Cortina ha dit...

Pots agafar el que vulguis.
Jo diria que d'un periode al voltant d'uns 40 anys.

Anònim ha dit...

Hi falta Deportes Martín a la plaça Urquinaona. Tam bé hi havia un cine, Marylan?

Joan Creus ha dit...

S'hi pot afegir a la llista de cinemes desapareguts Excelsior a Gran Via/Villarroel i Emporio a Consell de Cent. Eren els cines de reestrena del meu barri.