dijous, 28 de juliol del 2022

El Museu de la Terracotta a La Bisbal


Si passeu a prop de la Bisbal o aneu sovint a l’Empordà paga la pena que us atureu a visitar el Terracota Museu de la Ceràmica que està situat a peu de la carretera que travessa la població.

Ocupa unes naus de grans dimensions del que havia sigut una important fàbrica de terrissa. Va començar les seves activitats el 1922  i va experimentar successives ampliacions i va tancar el 1984. Afortunadament, el 1987 l’Ajuntament de la població va adquirir l’immoble i això ha permès la conservació d’un patrimoni històric molt important i la constitució d’un museu magnífic.

Podreu fer un veritable repàs de les tècniques tradicionals de la ceràmica, entrar a tres impressionants forns de cocció de llenya, veure tota mena d’eines que es feien servir i admirar peces de ceramistes de referència de la població. També hi ha un parell de vídeos que il·lustren tots els processos de producció emprats abans i ara. La planta superior del museu està dedicada a la mostra de les creacions dels ceramistes actuals .

Finalment, hi ha sempre exposicions temporals. Aquest estiu es ppot veure una mostr del trebal a quatrmans del pintor Modest Cuixart i el ceramista bisbalenc Carles Sala.