divendres, 29 de juliol del 2022

L'escandol de la gestió de Can Barça


El que volen es sortir a la foto

No soc soci del Barça ni especialment culé. Un simple aficionat que de tant en tant veu algun partit del Barça i que m’alegro de les victòries de l’equip. Tampoc soc un expert en matèria d’economia dels clubs esportius però el que estic observant molt per sobre els darrers anys a Can Barça clama al cel.

La gestió de l’antic president s’ha demostrat absolutament nefasta. Ha deixat un Club absolutament arruïnat desprès de gastar centenars de milions en fitxatges de jugadors que han donat resultat molt pobres i que s’han traspassat amb pèrdues després de temporades nefastes. S’ha generat una massa salarial que resulta molt superior  a la de clubs equivalents com el mateix Real Madrid. És evident que el que es pagava a Messi va influir el que es pagava a la resta de jugadors que estaven molt per sobre dels salaris de mercat.

I tot això sense que s’hagi demanat responsabilitats a Bartomeu i la seva junta Directiva que com es diu “se han ido de rositas”.

La situació arriba a un estadi esperpèntic en el que el club fitxa jugadors que no pot inscriure, vol prescindir de jugadors que no marxen perquè en lloc tindran aquests salaris dels que gaudeixen a Can Barça, la Lliga de futbol intervé els seus contes i impedeix noves incorporacions etc, etc.

I amb aquest panorama el Sr Laporta i el seu brillant equip s’inventa palanques financeres, que consisteixen en vendre per avançat a fons d’inversió de dubtosa reputació molt bona part dels ingressos dels propers 25 anys en matèria de drets televisius i merchadaising. D’això se n’ha dit sempre “pan para hoy, hambre para mañana”. I quan ni en Laporta ni els seus amics ja no hi siguin el club seguirà veient minvats els seus ingressos que ja ha cobrat ara per anticipat

I què es fa amb aquest ingressos extraordinaris. Doncs tornar a començar la roda. El Barça fins avui ha gastat en drets de traspàs de cinc jugadors la mòdica quantitat 158 milions d’euros. Xifra superior a la que han gastat el clubs europeus més potents ( Bayer 137, Arsenal 132, City 108, Leeds 108)  Oi que sembla increïble?

Es dirà que aquests jugadors amb la seva imatge, el seu prestigi i el seu rendiment es paguen ells sols la fitxa i el sou perquè generen molts ingressos en matèria de títols, drets televisius i de merchandaising. Sí, sí, com els que ens han portat ara a la ruïna...

En lloc de continuar potenciar la pedrera on tenim grans promeses, tenir paciència i acompassar la despesa a la realitat financera del club, que a sobre ha de reconstruir properament l’estadi i jugar una temporada a Montjuich, ens llancem altra cop a la megalomania dels directius a qui només preocupa la seva imatge i el seu prestigi personal.

Realment tot això fa fàstic i ha aconseguit que ara ja no vegi ni els partits de futbol que juga el Barça. La qual cosa es una mesura de sanitat cultural molt bona. Gràcies Laporta i Cia.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això acabarà amb una SAD i ves a saber qui hi haurà darrera. Damià Trilla

Anònim ha dit...

No oblidem la responsabilitat dels socis que voten a aquets directius. Com pot ser que qui va votar a Bartomeu no col·labori en la recuperació económica del club i se'n vagin de rositas sense una derrama que els faci sortir el colors (diem, per exemple, derrama de 1.000 € durant tres anys que serien 240M € en línia amb les palanques que hipotequen el futur).
En qualsevol Societat Anònima haurien perdut tot el seu capital.
6Q

Josep M.Cortina ha dit...

Efectivament. Això és el que ahuria de ser si aquests socis no fossin els mateixos que després han votat en Laporta i acceptat les seves propostes.