dimarts, 18 d’octubre del 2022

El fotògraf Gabriel Casas al Palau Robert


Al Palau Robert de Barcelona podeu veure una exposició fotogràfica de notable interès. Es tracta d‘una àmplia mirada a l’obra del fotògraf Gabriel Casas (1892-1973) presentada amb fotografies de gran format i amb una escenografia molt atractiva que s’aparta de les clàssiques exposicions amb còpies vintage de petit format.

Casas va ser un gran foto periodista que va treballar com a tal un període relativament curt que va de l’exposició universal del 1929 - on va començar la seva carrera - fins al 1939 quan va ser empresonat pel règim franquista que davant la seva negativa a acceptar els principis de Movimiento li va impedir per sempre més treballar de periodista. Així es va estroncar la seva carrera i va haver de dedicar-se a la fotografia industrial i publicitària.

L’exposició presenta en diverses seccions alguns dels temes que va conrear. L’esport, especialment el futbol i la boxa, l’incipient turisme a la ciutat, el jazz i el music hall, el barri xino, etc.

És una exposició breu però ben plantejada i que es fa molt agradosa pels aficionats a la fotografia i la història de la nostra ciutat.