dimecres, 19 d’octubre del 2022

Un conte per nens


S’acaba de presentar un nou llibre de contes infantils que ha il·lustrat la nostra companya Lluïsa. Es tracta de Voliania i els fils de llum  de l’escriptora italiana  Paola Ancilotto,  que ha traduït en Miquel Desclot i il·lustrat per la Lluïsa Jover. Es un llibre magnífic que tracta de com s’estableix el diàleg entre una papallona i en Francesc, un nen cec; una relació gràcies a la qual el nen pot entrar en contacte amb la natura.    

La traducció de Desclot es magnífica inclosa la troballa de Voliana que és un mot amb que les papallones s’anomenen en determinades contrades pirinenques. Les il·lustracions de la Lluïsa precioses i amb una expressió particularment dinàmica que enregistra les relacions del nen i els animalons als que no veu però que l’envolten i acompanyen.

El llibre, editat per Clar Books, incorpora les noves tecnologies amb un QR que permet accedir al seu relat oral en dues llengües - català i castellà - acompanyat d’una música encisadora de Benedetto Guidotti

Els que tinguin fills, nets o nebots o d'altres nens al su voltant, ja tenen un bon llibre de contes per regalar aquest Nadal.