dijous, 10 de novembre del 2022

"L'ull que camina" al Poble Nou


                                  Pepe Encinas

Al Poble Nou es celebra aquests dies un festival de fotografia, FOTOFEST, organitzat pel Fotoclub del barri que té una vida molt activa. Diferents espais del barri acullen fins el 29 de novembre un seguit d’exposicions  que trobareu detallades a la pàgina web de FotoFest.

Un dels espais que acull dos d’aquestes exposicions és el centre PALO ALTO, una antic recinte fabril abandonat durant molt anys que  des del 199 s’ha reconvertit en un espai de produccions relacionades amb la fotografia, el disseny, la pintura l’escultura i d’altres activitats creatives i artístiques.

Allí es presenta l’exposició “L’ULL QUE CAMINA” del reconegut foto periodista Pepe Encinas amb un recull de dues sèries. La primera, en blanc i negre, presenta imatges dels anys en que va treballar a diferents diaris de la ciutat, com el Tele-Express i El Periódico, una feina que li va permetre viure intensament els anys del post franquisme i la transició democràtica. La segona més recent, posterior a  la seva jubilació i ja en color, ens ofereix els resultats de la seva aguda capacitat d’observació per la carrers de la ciutat: ”Street foto” en estat pur.

Perquè veieu una petita mostra de l’exposició tot seguit trobareu algunes fotos que s’hi presenten.

 Clickeu a sobre per veure la sèrie


Si teniu temps, passegeu pel Poble Nou, un barri cada dia més interessant, i acosteu-vos al Palo Alto , un centre que cal conèixer i trepitjar de tant en tant i gaudiu de les magnífiques fotografies de Pepe Encinas i de les també molt singulars de l’altre fotògraf Pierre Radisic que exposa la seva sèrie de nusos “Heavenly bodies”.