dissabte, 28 de gener del 2023

Feliu Elias al MNAC

El MNAC presenta l’exposició “FELIU ELIAS La realitat com a obsessió”,  dedicada a aquest polièdric artista català de la primera meitat del segle XX.

Feliu Elies va ser dibuixant, humorista satíric, pintor i crític d’art. Va tenir una triple personalitat artística i firmava amb tres identitats  diferents: Feliu Elias per a la pintura, APA per a les caricatures i Joan Sacs per la crítica.

S’hi poden veure en la primera sala, els seus magnífics dibuixos a la tinta que publicava a la premsa, i alguns dels seus quadres caracteritzats per la seva radical adscripció al realisme pictòric.

La segona sala  presenta un seguit de quadres de diferents pintors que varen ser objecte de les seves crítiques  . Molt favorables les des pintors realistes - com Togores, Vayreda, Humbert o Torres Garcia - o àcides, si no vitrióliques, quan es tractava d’artistes vinculats a les avantguardes del primer terç de segle - Miró, Picasso o Dalí, entre d’altres-. Les pintures s’acompanyen amb fragments de les crítiques que els hi va dedicar.

Una exposició breu però força interessant i amb entrada gratis pels jubilats com gairebé sempre al MNAC. Una pujada a Montjuic que pes pot aprofita per veure al mateix museu l’exposició de May Rahola que ja vàrem recomanar aquí mateix.



1 comentari:

Imma ha dit...

M'encanta aquest estil de pintura. Hi anirem.