dimarts, 25 d’abril del 2023

Anglada Camarasa al MNAC

El MNAC presenta fins el 7 de maig en una de les sales permanents del primer pis una petita però interessant exposició dels arxius que la família del pintor Hermen Anglada-Camarasa  ha cedit al Museu. A més d’un notable artista Anglada fou, com es pot comprovar amb el material exposat, un veritable arxiver que col·leccionava i classificava escrupolosament i metòdica tota la seva activitat. Tenia catalogades totes les seves obres amb detall de qui les havia adquirit, per quin preu i on es trobaven; guardava tota la correspondència rebuda, les targes de visita, els articles de diari que parlaven de la seva obra o exposicions, les fotografies de les seves pintures, etc. Ja els agradaria las arxivers que reben aquesta mena de donacions

A més de mostres de tots aquests materials s’exhibeix també una selecció d’obres del pintor que habitualment es troben a la seva casa familiar a Pollença.

Si pugeu al MNAC encara podeu aprofitar per veure les exposicions  dedicades a la May Rahola i la Feliu Elies de ja hem recomanat des del Blog.

2 comentaris:

6Q ha dit...

L'exposició defineix molt bé al personatge. De jove vaig coneixer la seva obra influit per l'amic pintor Alfons Borrell. Ell, com jo, fa ver la mili a Mallorca (Sòller) i amb 18 anys es van presentar a casa del pintor a Port de Pollensa tot iniciant una relació sobre el fet de la pintura. He visitat un parel de vegades la casa-museu al Port de Pollensa, ara tancada. Era una delícia en un marc incomparable a tocar de la platjeta amb pins tamarius a tocar d'aigua. La família va cedir el contigut a Caixa Forum a Ciutat de Mallorca on crec que es mostra en una exposiició permanent.
No us la perdeu !
6Q

Josep M.Cortina ha dit...

Magnífic comentari que completa amb experiència personal la nostra recomanació.