dijous, 4 de maig del 2023

Cuina o Barbàrie

Vull recomanar un llibre de cuina molt singular escrit per una cuinera que fins fa poc ha ocupat els fogons del restaurant "Ferrer de Tall" al poblet de Vilanova de Sau.

Es tracta de "CUINA O BARBÀRIE" de Maria Nicolau, que m'han regalat la Roberta i en Sergi, uns bons amics de la Clara.

No és un tractat convencional de receptes, sino que aprofitant la forma de cuinar d'alguns dels productes  tradicionals de la cuina catalana:  patates fregides, escalibada, escudella, fideus a la cassola, fricandó, butifarra amb mongetes, pa de pessic, etc l'autora ens proposa tot un seguit d'interessantíssimes reflexions sobre els aliments i les bases bioquimiques del seu tractament culinari. I també de la importància de l'alimentació en la nostra vida. I tot això amb un agut sentit de l'humor i una perspicàcia i sensibilitat molt originals.

Tant si us agrada cuinar com si no l'heu de llegir.