diumenge, 2 de juliol del 2023

En record del gran Roger Alier.

Aquesta setmana ha mort en Roger Alier. Era, sens dubte, un dels meus referents en el món de l'òpera. Recordo encara el dia que em va signar, ja fa molts anys, un dels seus llibres en una sessió-xerrada a la llibreria del Corte Inglès. També recordo ara els seus llibres sobre la història de l'òpera escrits en forma d'entrevistes amb en Marcel Gorgori. Quina forma tan inteligent, planera i eruduita alhora, plena d'anecdotes que ens feien propera una musica sovint elitista.

També tinc enregistrats més de tres centenars d'emissions dels programes Grans moments d'Història de l'òperaGrans Veus de Catalunya Música en els que, també en tàndem amb en Gorgori, feia una veritabé exhibició dels seus coneixements tècnics i històrics del món de l'òpera que amania amb les seves riquíssimes i sempre divertides experiències personals. No el coneixia personalment però el trobava sovint al Liceu o a la Faràndula de Sabadell on no es perdia una representació.

En diverses ocasions preguntat sobre quina era la seva òpera favorita responia que la primera era "Il Matrimonio Secreto" de Cimarosa, la segona "Cossi fan tutte" de Mozart i la tercera "La Cenerentola" de Rossini.

Per recordar-lo escoltem avui l'aria "Non più mesta" interpretada per la gran mezzo Cecilia Bartoli en una recital al Palau de la Musica l'any 2008 a la que no m'extranyaria gens que hi hagués assistit el mateix Roger Alier.

Descansi en pau!



1 comentari:

Imma ha dit...

És una fera. Pell de gallina!Preciós.