dijous, 11 d’abril del 2024

Poesies al port de Barcelona I

 


Al port de Barcelona, al nou espigó que arrenca de l’hotel Vela, s’ha produït una iniciativa poètica ben curiosa. Al llarg de tot l’espigó s’han col·locat al terra unes plaques circulars de considerable dimensions on es reprodueix a cadascuna d’elles un fragment d’un poema sobre temes en el que el mar esta present. Hi trobem texts d´alguns dels més reconeguts poetes catalans del segle XX que podem anar llegint a mesura que passegem al costat del mar tot gaudint de les vistes sobre les aigües i sobre la ciutat de Barcelona. Ens va semblar una idea fantàstica que marida poesia i paisatge marí, que sempre ha estat una bona font d’inspiració pels poetes.

Com que la iniciativa ens ha plagut tant hem aprofitat l’ocasió per demanar a la nostra actriu Imma Colomer si ens volia recitar les poemes dels que només hem llegit un petit fragment que trobareu escrit en la fotografia de la placa corresponent.

Els anirem penjant, un darrera l’altre les properes setmanes. I segur que us faran venir ganes de passejar per l’espigó.


Avui per començar escoltarem  "TESTAMENT" de Rosa Leveroni




3 comentaris:

Núria Vilà ha dit...

Quin gust!

Lluís Boada ha dit...

Quina llàstima que a la placa no hi sigui el poema sencer i no hi ressoni la preciosa i sàvia veu de l'Imma. I quina sort la dels lectors del blog, que ho tenim tot.

Imma ha dit...

Un comiat humil i ple de vida, i un poema gran a la vegada. Gràcies per les vostres paraules.