dimecres, 29 de desembre del 2021

Bucles

Senyor editor, avui vull referir-me a alguns dels bucles que el pas del temps ens mostra al llarg de la historia.

Des que a començaments del segle XX la premsa escrita la repartien i venien nens i adolescents per aconseguir un petit salari  molts altres repartidors ens han subministrat llet, vi, ous,  pa, inclús  barres de gel i també bombones de butà.

Sens dubte la figura del repartidor ha sofert una evident metamorfosi per culpa del caprici de la immediatesa d’un ampli segment social.  En ple segle XXI els repartidors carreguen paquets i caixes; de roba, sabates, flors, petits electrodomèstics, articles esportius, qualsevol objecte comprat on line i susceptible de ser transportat amb bicicleta, tricicle, patinet o motocicleta. A més els històrics pizzers han ampliat els seus serveis de cuina a taula, repartint sushi, empanades argentines, pollastre thai o arròs negre.

En cent anys la evolució ha estat evident, però no la precarietat que manté atrapat en bucle a milers de treballadors que s'han multiplicat en temps de pandèmia. Un altre bucle que pateix el gènere humà i que s'inicia fa cent anys amb la denominada grip espanyola i que avui es present amb la Covid, sense saber senyor editor, quan es tancarà.