dimarts, 28 de febrer del 2023

Tel Aviv i Barcelona

Les dues ciutats tenen en comú que no són capitals del seu país i ambdues són, en canvi, dinàmiques i capdavanteres en cultura, en tota la seves modalitats, entre elles, la culinària. Una llàstima aquesta nefasta idea de trencar relacions de l’ajuntament de Barcelona. Em diuen que a la gent de Tel Aviv li ha sabut molt de greu, tant com a la de Barcelona que hem tingut ocasió de conèixer, poc o molt Tel Aviv.

A que bé aquest posicionament, meu? Doncs a propòsit de parlar-vos de la xef Ronit Stern, de Tel Aviv, afincada fa anys a Barcelona, on de primer va obrir un parell de forns (Crustó) i ara hi té un parell de restaurants (Auto-Rosselló i La Balabusta).

Us parlaré del primer, perquè el segon és més recent i encara no hi he estat.

A l’antic taller de reparació de cotxes hi serveixen des de l’esmorzar fins al ressupó. Obert tot el dia, de dilluns a diumenge, ofereix una cuina molt curosa amb el producte, en especial, el vegetal, però no només (el xai és la seva carn estrella). La cocció adequada i una bona combinació de tota mena d’herbes aromàtiques, influència de la cuina libanesa que també coneix molt bé, fan que els seus plats siguin especials. Si voleu fer un menú de migdia equilibrat i sa, no ho dubteu, aquest és el vostre lloc.

Pel que fa al local, disseny de l’estudi Espacio En Blanco, té una aire industrial que a la vegada vol recordar al clàssic “colmado”. Potser li falta una mica de caliu, perquè al migdia està ple fins la bandera i és una mica sorollós, però l’experiència val la pena.

Ah! I no deixeu de provar el seu pa trenat (el “jalá” típic del Shabat).

Auto-Rosselló
Rosselló, 182
938539320
La Balabusta
Rosselló, 180
630082202