dilluns, 11 de setembre del 2023

Emma Igual in memoriam


Com ja haureu vist per les informacions d’aquests dies la cooperant catalana Emma Igual de 32 anys ha mort víctima d’un bombardeig al front de la guerra d’Ucraïna.

Igual havia dedicat bona part de la seva vida a ajudar al pròxim treballant en camps de refugiats i assentament de poblacions migrants; va col·laborar amb diverses ONG a Grècia, Myanmar, Kenia i Marroc. Va crear la seva pròpia organització Road to relief i des del 2022 treballava a Ucraïna oferint ajuda humanitària a les zones més afectades per la guerra

El seu exemple ha fet que el Govern espanyol hagi decidit concedir-li a títol pòstum, amb una iniciativa immediata, la Gran Creu d’Isabell II com a reconeixement de la seva tasca. Al febrer del 2018 en una pèrdua en bona mesura similar a aquesta el blog va retre homenatge a Anna Campbell, una idealista escocesa que va morir lluitant al costat de les dones kurdes.

En aquest cas que ens toca de prop seria desitjable que el Govern de la Generalitat reaccionés també amb algun gest que honorés l’entrega i el sacrifici d’aquesta ciutadana catalana. DEP.

3 comentaris:

Eva ha dit...

Totalmente de acuerdo, cuesta de entender ..’

Imma ha dit...

Hi ha persones d'una generositat impressionant. Un "donatge" per aquesta dona tan valenta.

Anònim ha dit...

En un món ple d' egoïsme, cal posar en valor l' humanitarisme en acció d' aquesta dona. DEP