dimarts, 20 de setembre del 2011

La condemna a Arnaldo Otegui

Per a mi la recent sentencia de l’Audiència Nacional, que ha condemnat  Arnaldo Otegui a 10 anys de presó, confirma que el dirigent basc és la bèstia negra, el cap de turc amb el que s’acarnissa la vella guàrdia de la judicatura espanyola. Curiosament coincideix amb la sentència del Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg que acaba de condemnar l’Estat espanyol per vulneració dels dret a la llibertat d’opinió quan va condemnar el mateix Otegui a 1 any de presó per un delicte de injúries al Rei.

No conec els intringulis de tot el procés però he escoltat les declaracions d’Otegui quan ha manifestat clarament davant dels jutges i els mitjans que rebutja la violència i que el procés cap a la pau, que ell mateix defensa, és irreversible. Diferents comentaristes han posat de manifest la manca de proves fefaents de l’acusació i el gir que la posició dels sectors que Otegui representa suposen pel conflicte basc. En qualsevol cas l’actitud de la justícia dificulta qualsevol procés negociador en mantenir a la presó un dels dirigents que hi ha jugar un paper clau en el futur. Així no es construeix la pau.

I és ben curiosa la satisfacció que aquesta sentencia produeix en partits com el PP que a través de la seva secretaria d’organització Anna Mato manifesta la seva "expressa satisfacció per la condemna". Hi ha posicions polítiques a les que evidentment sembla no interessar la solució del conflicte.
Però crec que és més interessant escoltar la veu autoritzada d’un basc com Iñaki Gabilondo que ens parla des de la SER de tot això amb molt més coneixement de causa.

2 comentaris:

salvador ha dit...

Estic totalment d'acord

lola ha dit...

És un cap de turc ben obvi. També per als seus. Algú ben informat explicava la desolació del gest en assabentar-se de la barbàrie de la T4. Em sembla un paio prou llest com per pensar que aleshores ja va saber el que se li queia a sobre.

Dit això, no em fa cap pena...