divendres, 21 d’octubre del 2011

En Quico torna a la feina


Aquesta setmana una recomanació musical. No va de clàssica, que això ja ho teniu els dilluns, i en la varietat està el gust. Aquí la meva quota de contemporània, o potser hauria de dir atemporal!
Quico Pi de la Serra ha tornat. El fundador –i supervivent- d’Els Setze Jutges publica el disc ‘QuicoLabora’, un títol que tant indica la naturalesa col·lectiva del disc (gravat amb Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas) com el fet que el cantautor ha tornat a la feina.
Diu el guitarrista que hi ha inclòs totes aquelles cançons que habitualment no ha han tingut sortida en els seus concerts. Entre aquestes hi trobem ‘Cançó conjuntural’ (sobre la crisi econòmica) i la clarivident ‘Si els fills de puta volessin no veuríem mai el sol’, entre moltes altres.
El nou disc de Pi de la Serra sona a blues, un gènere que el cantautor ha freqüentat sovint. Però no és estrictament un disc de blues; és un disc ‘made in’ Pi de la Serra on aquest gènere musical esdevé el millor vehicle perquè l’artista expressi el seu imaginari singular i destil·li un esperit crític sempre amanit amb sarcasme.
Aquí us deixo un vídeo del nostre amic, on ens explica la seva visió particular d’això que anomenem Cultura. Fins d'aquí quinze dies!
Pau

3 comentaris:

Clara ha dit...

Sort que n'hi ha que tornen i sort també que n'hi ha d'altres que pleguen ;-)

Merci per la recomanació!

Josep M.Cortina ha dit...

És magnífic i reconfortant que noves generacions escoltin encara les veus de grans cantautors de la meva juventut, Raimón, Mª del mar o el propi Quico. Això diu molt de la seva qualitat i de l'interès que encara desperten.

Rosa ha dit...

Molt bé Pau, em reconforta que hi hagi coses que no s'acaben, encara que em deprimeix que se segueixi estant allà on erem els que tenim UNA edat!