dijous, 13 d’octubre del 2011

"Pina" de Wim Wenders


"Pina"  és una pel·lícula reportatge del director alemany Wim Wenders sobre l'obra i la companyia de dansa de la cèlebre coreògrafa Pina Baush. S'ha presentat recentment amb gran èxit al festival de Berlín. Wenders és prou reconegut com un dels grans directors europeus i podem recordar entre els seus films més coneguts "París - Texas", "El cielo sobre Berlin" o "Buenavista Social Club".
Aquesta pel·lícula és un magnífic recorregut sobre els espectacles més destacats de la producció de Pina Baush presentats pels membres de la seva companyia que ens parlen de la forta personalitat de la seva directora a la que es refereixen sempre amb admiració, respecte i sobretot amb una forta emotivitat perquè Pina va morir quan el rodatge estava a punt de començar.
Els amants de la dansa podran veure un dels més brillants exemples de la dansa contemporànes rodats en estudi i també en meravellosos espais naturals.
Des d'una perspectiva cinematogràfica cal destacar que el film es va rodar en 3D amb una gran qualitat;  això li dona una enorme espectacularitat i confirma el gran potencial d'aquesta nova tecnologia que és segurament el futur del cine. En conjunt buna peli molt interessant. Us n'adjunto un breu trailer ( sense 3D ) perquè us en feu una idea. I sobretot trieu un cine on la passin en 3D