diumenge, 13 de novembre del 2011

L'òpera dels dilluns

Avui veurem una interpretació d’una de les grans veus de la lírica del nostre país. Es tracta de Josep Carreras, un grandíssim tenor que potser fins ara no ha estat prou present en el Blog. Va ser un jove tenor català, l’Albert Casals, que ara comença una prometedora carrera, qui va penjar fa uns dies aquest vídeo al Facebook i així m’ho va recordar. 

Escoltarem el gran Carreras, de qui aquests dies s’ha publicat una extensa biografia, cantant l’ària “Colpito qui m’avete” de l ‘òpera “Andrea Chénier” del compositor verista Umberto Giordano. Interpreta el paper de Chénier, el poeta idealista i prerevolucionari Andrè Marie de Chénier, personatge real que va ser guillotinat el 8 de juliol de 1794 per criticar, en els seus escrits, l'època del terror implementada per Marat i executada per Robespierre .
Aquesta interpretació  correspon a una actuació ja fa molts anys de Carreras a la Scala de Milà. Hi podreu apreciar  la seva veu jove plena  alhora de força i matisos i amb un timbre que sempre m’ha agradat molt. La qualitat  de la filmació  és també excel·lent.