dimecres, 30 de novembre del 2011

Els impressionistes a Barcelona.


Cosmocaixa presenta una magnífica exposició amb el títol de “ IMPRESSIONISTES  Mestres francesos de la col·lecció Clark”. Es tracta de la col·lecció privada de l’industrial americà Sterling  Clark que instal·lat a Paris el 1914 va reunir un extraordinari conjunt d’obres dels més destacats pintors del seu temps i especialment dels impressionistes. L’home en devia saber un niu i segur que tenia una gran intuïció perquè la majoria són quadres de primera fila. Hi podreu veure les pintures dels precedents més immediats dels impressionistes, Corot, Millet o Rousseau,  i tot seguit les obres dels grans mestres, Sisley, Monet, Degas i sobretot una extensa sèrie de pintures de Renoir, que era sens dubte l’artista  favorit del col·leccionista.

L’exposició és a Barcelona aprofitant que el museu on normalment resideix a Massachusetts està actualment en obres. Aquí la presentació és excel·lent amb una molt bona il·luminació i sobretot amb uns texts de comentari de cada secció i dels propis quadres que són molt imnteressants i molt ben escrits.

La mostra estarà oberta fins el 12 de Febrer però si hi aneu abans del 8 de Gener podreu veure també una petita exposició força interessant sobre l'obra de l'arquitecte Enric Sagnier.

6 comentaris:

Montse Viver ha dit...

Es molt interessant,la recomano a tots els que siguin sensibles a l'art, i en concret a l'estil impressionista.

Angels ha dit...

A l'exhibició de l'arquitecte Sagnier han "oblidat" un edifici tan significatiu com La Rotonda, l'unic que tenim on conviu una part noucentista d'aquest autor amb una modernista, de l'arquitecte Ruiz i Casamitjana, desceble d'en Gaudi, de la mateixa epoca. Miopia greu la dels gestors de la ciutat!!

Josep M.Cortina ha dit...

Molt bona precisió.

Jordi Marti ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi Marti ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi Marti ha dit...

Atenció; l'exposició dels impressionistes és al Caixaforum no al Cosmocaixa