divendres, 13 de gener del 2012

Can Riera

Can Riera és una ‘bodegueta’ de les de tota la vida. Una d’aquestes que encara sobreviuen a molts barris de Barcelona, com el Poble Sec, Gràcia o Sants. La veureu pujant per l’Avinguda Hospital Militar, a mig camí entre la Plaça Lesseps i el Pont de Vallcarca, degudament identificada amb un gran rètol vermell i el seu nom escrit en lletres blanques –el cartell també és un clàssic, amb els colors i l’estampa del refresc més internacional, volgudament esborrada pels nous inquilins-.

Un grup de joves del barri se la va fer seva no fa gaire temps. Van llogar el local i s’han constituït en una entitat sense ànim de lucre per donar-li vida, i un nou aire. Però se'n ha respectat l'essència, i Can Riera manté l’aparença genuïna d’una bodega de barri, amb unes grans botes al fons i la flaire inalterable del vi.

El personal que el freqüenta també és més jove del què un podria esperar. L’explicació, més enllà de l’entorn immediat dels seus gestors, és l’activitat cultural que s’hi ofereix. Particularment els dissabtes i diumenges, l’ancestral trobada per fer l’aperitu va acompanyada d’una actuació musical, ja sigui un petit combo de jazz, un cantautor, o una banda de ‘latin ska’, per posar alguns exemples.

Ja ho veieu. Noves generacions i vells costums. Aquesta sí que és la Barcelona moderna... Sifó, arbequines i bona música en directe cap al migdia. No hi doneu més voltes, ens veiem a Can Riera!

Pau

4 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Bona recomanació. Hi anirem; amb l'esperit ben jove, que és el que encara tenim.

Clara ha dit...

Per un moment pensava que t'havies enganxat al culebrot de tv3!
Ja informarem pròximament des de Madrid de locals amb gràcia a la capital.

Josep M.Cortina ha dit...

demà al migdia?

TaxiMeloman ha dit...

Ja fa un grapat d'anys que aquesta via va canviar nom i ara es diu Avinguda Vallcarca. Això m'ha recordat una mica algun client que encara puja i em diu: "A la plaza Cavo Sotelo, por favor". Hehe!