dimarts, 7 de febrer del 2012

"Con el agua al cuello" de P. Màrkaris


En Pere M., un fidel seguidor del Blog des de les terres de l’Ebre, em va recomanar fa uns dies el llibre de novel·la policíaca “Con el agua al cuello” de l’escriptor grec  Petros Márkaris, que va ser també guionista de les principals pel·lícules del director de cinema grec Theo Angelòpulos, mort fa precisament unes setmanes a conseqüència d’un accident de tràfic mentre rodava a Atenes.
El llibre està avui  de màxima actualitat.  En primer lloc, perquè li han atorgat el VII Premi Pepe Carvalho en el marc de la Setmana de Novel·la Negra de Barcelona. I en segon lloc, perquè aquests dies sembla que es decideix la possible fallida econòmica de Grècia i la seva sortida de l’euro.I aquest és precisament el marc en el que es desenvolupa el tema central d’aquesta novel·la negra que avui comentem.
Es produeixen a Atenes una sèrie d’assassinats de banquers i personalitats del món de les  finances que el Comissari Jaritos i els seus dos  ajudants tractaran d’esbrinar.  Tota la trama es situa en el context de la crisi econòmica, l’atur,  el descontentament i les manifestacions i protestes populars, la intervenció dels organismes internacionals en la política i l’economia gregues, etc.
La novel·la té una estructura relativament senzilla, està escrita en un llenguatge planer i es segueix sense dificultats. És un llibre entretingut i potser el seu principal interès es precisament  la bona descripció del dramàtic  ambient social que rodeja la investigació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,
He llegit aquest llibre després de Mort a Istanbul del mateix autor. Tots dos m'han encantat , especialment el primer que em va arribar a les mans (gràcies a la Dolo, tertuliana dels divendres de les mares d'Orlandai). A mort a Istanbul els assassinats són l'excusa per parlar de quina mena de relació tenen turcs i grecs utilitzant referents històrics.
Un petó
Elisabet (família Ribes Capilla, d'Orlandai)

Jordi ha dit...

Jo també he llegit "Con el agua al cuello" i subscric el que dieu.
Trobo molt merescut que li hagin donat el premi "Pepe Carvalho" (és molt merescut !).

A veure si ésser referenciat al blog d'en Josep Maria "porta bona sort" i ... cauen premis poc després ... !!!