dimarts, 21 de febrer del 2012

Guillem d'Efak i Pep Tosar


El petit teatre del Círcol Malda és la seu dels darrers treballs d’en Pep Tossar, que , a més de ser un grandíssim actor, ha demostrat amb les seves darrers realitzacions ser un home de teatre complert, que escriu les seves obres, les dirigeix i les interpreta. Sempre en format reduït, potser limitat per les característiques de l’espai del que disposa, que sens dubte queda petit pel seu talent. Darrerament hi varem veure una obra interessantíssima ” Molts records per Ivanov” i ara hi està presentant “ Tots aquests dois” en que recrea la vida del cantautor mallorquí Guillem d’Efak, que va tenir una trajectòria vital rica i complexa.
Nascut a Guinea, fill d’un guàrdia civil, va arribar de molt petit a Manacor i va viure un seguit d’experiències ben singulars. Cantant de cabaret, miner ocasional, poeta i amic dels principals intel·lectuals mallorquins del seu temps, membre dels setge jutges, creador de la Cova del Drac, guia turístic i tantes altres peripècies.

L’obra té un plantejament i una realització ben originals i una interpretació magistral en la que Tosar parla, recita i canta amb una veu magnífica. Els elements audiovisuals i un excel·lent grup musical  arrodoneixen l’espectacle. Als qui us agradi el teatre de proximitat no us la perdeu. L’obra es representa només  els dijous, divendres, dissabte i diumenge. Per més informació consulteu la seva web  www.circolmalda.org