dilluns, 28 de maig del 2012

"Cyrano de Bergerac"


En el marc del magnífic espai teatral de la Biblioteca de Catalunya, la Cia. La Perla, dirigida per Oriol Broggi, està representant l’obra “Cyrano de Bergerac”. Es donen, en aquest cas, tots els ingredients per fer-ne un gran espectacle.
En primer lloc, el text d’Edmond de Rostand. És un clàssic, però fresc i ple de vida, enginyós i divertit alhora. La versió catalana en vers és la de Xavier Bru de Sala, que Flotats va estrenar el 1985, i manté tota la seva gran qualitat literària.
En segon lloc, l’Oriol Broggi ens ofereix, una vegada més, una versió plena de vida, realitzada amb recursos minimalistes però molt efectius; demostra així que per fer bon teatre el que cal sobretot és imaginació i bona direcció d’actors.
Finalment, els actors estan esplèndids, sobretot en Pere Arquillué, que aconsegueix una versió del Cyrano plena de força, equilibri i delicadesa alhora, que per mi supera les que coneixia de Flotats i Depardieu.
Tot plegat, una obra que els aficionats al teatre no es poden perdre. I compte que la sala està sempre plena i l’aforament és molt reduït.
Per informar-vos aquí teniu un link a la crònica que en va fer TV3.

1 comentari:

Marta ha dit...

Acabo d'entrar en el teu blog. Que bé que podem connectar! Precisament aquesta setmana anirem a veure el Cyrano. Suposo que també en faré cinc cèntims al meu blog (t'envio per mail l'enllaç). Ens llegirem!