diumenge, 27 de maig del 2012

L'Òpera dels dilluns

Les temporades dels grans teatres d’òpera sempre inclouen funcions de ballet. Per això he pensat que, de tant en tant, la dansa també hauria de ser present al nostre Blog. Precisament fa uns dies vaig anar a veure una excel·lent versió del ballet “La fille mal gardée” en una d’aquestes sessions de cinema. I per això he pensat que era una bona ocasió per introduir aquest petita novetat.

Veurem un fragment del primer acte d’aquest ballet còmic de llarguíssima tradició. La primera versió, firmada per Jean Dauverbal, data del 1789, en plena Revolució francesa. Després, d’aquest ballet se n’han fet moltes versions afegint-hi diferents números musicals inspirats en danses populars franceses i en peces de música clàssica que resulten fàcilment reconeixibles. La darrera versió, que es representa des de 1960, és la que va crear per el Royal Ballet de Londres  el coreógraf Sir Frederick Ashton.

Avui veurem l'escena dos de l’acte primer de l’esmentada versió del Royal Ballet amb Marianela Núñez i Carlos Acosta, com veureu dos grans de ballarins.




2 comentaris:

montse colom ha dit...

Bé per la varietat josrp mª,ets un cap pensant en continuo, per tal de fer-nos la vida més distreta , la qual cosa ja ens convé, en aquest maremoto en el que és cada dia més dificil poder surar. Gràcies.
Preciós

Montse

Joan Astor Vignau ha dit...

Fantàstic!!!