divendres, 11 de maig del 2012

Pere Calders (BSO)


Els contes de Pere Calders tenen des d’ara una banda sonora, i ben original. Es tracta de l’espectacle ‘Cançons de la veritat oculta’, produït per la discogràfica bisbalenca Bankrobber* i L'Auditori en motiu de la celebració del centenari del naixement de l’escriptor.

Potser alguns ja en teníeu notícia, perquè se’n va fer ressò una colla de mitjans de comunicació. Es tracta d’un concert en què la jove cantant Judit Neddermann i altres components del grup The Gramophone All Stars interpreten 12 cançons composades per músics catalans ben actuals, com Mazoni, Guillamino o El Petit de Cal Eril, inspirades en contes de Calders. No es tracta, doncs, de contes concrets musicats sinó de peces que reflecteixen l’univers de l’escriptor amb el segell propi de cada músic.

Divendres passat l’espectacle es va presentar a L’Auditori, però si no hi vareu ser, el podreu veure més endavant ja que està previst que se’n facin més concerts durant l’estiu i la tardor vinents. Aquí en teniu un tastet que vaig poder gravar en vídeo.

*Bankrobber és la disogràfica independent de moda a Catalunya. Nascuda a La Bisbal d'Empordà, aquest 2012 celebra deu anys d'existència, i té 'en nòmina' grups com Sanjosex, Mazoni, Guillamino, El Petit de Cal Eril o The Gramophone All Stars.

4 comentaris:

Clara ha dit...

Imatges en primícia, quin luxe!!!
Hi ha alguna canço que es tituli "Invasió subtil"?

Pau ha dit...

Doncs demà t'ho dic, que tinc el programa a casa! Però les cançons no porten necessàriament el nom del conte en el qual s'han inspira, això ja t'ho avanço...

Josep M.Cortina ha dit...

Un vídeo molt xulo !

carme ha dit...

m'ha relaxat.......segur que ha estat una bona idea; aquest home donava per molt!!
Merci