dimecres, 27 de juny del 2012

Martin Parr al CCCB


El CCCB presenta una exposició força interessant de Martin Parr, fotògraf de la prestigiosa agència Magnum.
La mostra s’estructura en torn a dos grans temes, la fotografia turística i el  col·leccionisme, i a les relacions entre aquests dos mons, tots ells molt lligats a l’autor.
A més, l’exposició presenta, en una reconstrucció dels seus espais domèstics, la col·lecció particular constituïda per infinitat d’objectes i bibelots de l’artista malagueny Juanjo Fuentes que han sigut fotografiades per Parr per encàrrec del CCCB. També podem veure unes altres col·leccions de diferents objectes, tots ells d’allò més estrany, del propi fotògraf.
L’apartat estrictament fotogràfic presenta diversos reportatges del turisme de masses, tema que fascina el nostre fotògraf. Amb grans formats, presentats de forma molt pràctica i molt ben il·luminats, podem veure tot un retaule d’aquest fenomen social que a vegades es pot convertir en una plaga. L’estètica de les fotografies de Parr és molt particular. Forta intensitat de colors, estètica quitsch, escenaris, temes i objectes carregats de vulgaritat de la que extreuen la seva força.
El balanç és el d’una exposició interessant, amb un contingut potent, que estèticament pot agradar més o menys, però mereix una visita.
Si voleu conèixer l’obra de Parr la següent adreça us portarà a les seves fotos penjades a la pàgina web de Magnum.