divendres, 8 de juny del 2012

"Ser bons és perdurar"


Josep Maria Espinàs sempre et dóna un bon titular. L'altre dia ho va tornar a fer en l'acte de presentació del número 200 de la revista Enderrock. Valorant la dilatada trajectòria d'aquesta capçalera emblemàtica de la música catalana, l'escriptor va deixar anar: "O som genials o som destructors; ser bons és molt difícil. Ser bons és perdurar". Pam!

Doncs si això és cert, a Enderrock han de ser molt bons, perquè s'hi van posar el 1993 i encara no han parat. Com deia, acaben de presentar el número 200, on fan un repàs exhaustiu dels moments més destacats de la música catalana dels darrers 50 anys (començant precisament per Els Setze Jutges, que Espinàs va impulsar). A més distribueixen un DVD inèdit amb el cèlebre concert de Lluís Llach al Camp Nou, l'any 1985.

Fins aquí tot molt bonic. Van néixer, van créixer, van perdurar... Però ara malviuen. La situació del grup editorial Enderrock és complicada, en part per la caiguda dels ingressos publicitaris i en part per la pèrdua de la pràctica totalitat de la subvenció que rebia de la Generalitat com a publicació escrita en català.

Per això el director del grup, Lluís Gendrau, reclamava en aquell acte "polítiques de xoc" i implicació de els institucions per "teixir estratègies que salvin els mitjans de comunicació en català". Com si no anés amb ell, el conseller Mascarell, va evitar respondre la súplica de Gendrau i, això sí, es va comprometre fermament a animar a tothom a comprar la revista al quiosc. Ell també necessita perdurar. En el càrrec.

Pau

4 comentaris:

Clara ha dit...

L'Espinàs sí que fa temps que dura!!! Quans anys fa que escriu una columna diària? Un futimer, oi? 50?

Què tal un crowdfunding per l'Enderrock? Ja trigueu!

Enhorabona per aquest super post.

Pau ha dit...

Com et penses que han finançat el DVD del Lluís Llach...?

http://www.acn.cat/acn/669692/General/text/Lluis-Llach-Enderrock-DVD-concert-Camp-Nou-documental-Verkami.html

Bon cap de setmana!

carme ha dit...

Ostres! que bo!
superant-te continuament.
L'Espinàs i el Gendrau poden etar contents!

Josep M.Cortina ha dit...

Jo avui m'he estrenat amb un crowdfunding per el nou disc d'en Yashine.