dimarts, 23 d’octubre del 2012

Centelles a la Fundació Vila Casas


Fa unes setmanes es va inaugurar a la seu de la Fundació Vila Casas, al districte del 22@, una exposició de més de 100 fotografies originals del gran fotògraf català  Agustí Centelles de qui hem parlat més d’una vegada al Blog. Enmig de la polèmica de la venda de la seva obra a l’Arxiu de Salamanca, la Fundació va aconseguir adquirir una sèrie de còpies revelades pel propi autor els anys setanta, que seran les úniques obres que quedin a Catalunya.
Es tracta d’un conjunt molt interessant de fotografies de la guerra fetes a Barcelona, Lleida i el front d’Aragó on apareixen personatges anònims i també retrats de polítics i personalitats de la vida social d’aquells anys.

Editades en un format molt raonable i molt ben presentades i  il·luminades aquestes fotografies són una mostra ben representativa de la qualitat fotogràfica de Centelles, a qui s’ha qualificat, sense cap exageració, del Robert Capa català.
No us perdeu l’exposició sobre la que trobareu informació addicional en el link següent. I de passada, si teniu temps, podreu gaudir de l’excel·lent col·lecció de pintura catalana contemporània que es mostra a les sales de la Fundació.