divendres, 26 d’octubre del 2012

Temps de documentals musicals


Un any més arriba a Barcelona el Festival Internacional de Cinema Documental Musical, altrament conegut com In-Edit. Entre el 24 d’octubre i el 4 de novembre s’hi projecten 62 pel·lícules (més que en cap altra edició), principalment al cinema Aribau i també a la Filmoteca de Catalunya i l’Auditori Blanquerna.

L’any passat en vaig parlar tangencialment quan us recomanava el documental sobre Queen ‘Days of our lives’, que tan ens va emocionar a alguns. Enguany el pretext per fer-ho és que el festival arriba a la desena edició, com sempre, carregat de propostes interessants.

Pel·lícules amb segell català o espanyol i cintes estrangeres, l’oferta és bastant equilibrada. Els films dedicats a alguns noms propis de la música (Rolling Stones, Gainsbourg, Lang Lang, Paul Weller, Joy Division, Adrià Puntí, Standstill...) es combinen amb documentals de mirada més àmplia sobre un gènere musical o més centrats en aspectes socials o polítics, per exemple, d’un estil musical com el hip-hop.

A més, aquest any també es projecten deu pel·lícules que ja han passat pel festival i que són una selecció dels 100 títols que els espectadors del certamen han considerat les millors de totes les edicions. És el cas del cèlebre ‘Don’t look Back’, dedicat a Bob Dylan, de ‘Let’s get lost’, sobre el trompetista Chet Baker, o de ‘1,2,3...Standstill’, sobre el grup català.

En fi, molt per triar i remenar... Llàstima que no reposin el documental de Queen!

1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

Gràcies per la informació Anirem a alguna sessió.