dissabte, 17 de novembre del 2012

El Paral·lel


El Centre  de Cultura Contemporànea de Barcelona, CCCB, presenta una exposició excel·lent que cap barceloní s’hauria de perdre.
Es tracta d’una mostra molt completa sobre els origen i la historia del Paral·lel barceloní des del 1884 al 1939. El muntatge és excel·lent i s’hi nota la mà de Xavier Albertí, un home de teatre, bon coneixedor del món del musical i el cabaret. La mostra està estructurada en diferents espais dedicats a les diferents facetes del Paral·lel, l’urbanisme i l’arquitectura, el teatre, el cabaret, la prostitució, el circ, el lleure, etc. S’hi poden veure tota mena de materials:  fotografies, vídeos, gravacions discogràfiques, llibres, cartells, etc. La mostra inclou també quadres molt interessants dels grans pintors de l`epoca, Picasso, Nonell, Russinyol, Opisso i Urgell  entre d’altres, que varen dedicar  les seves obres a aquell fenomen cultural i ciutadà que va traspassar fronteres i que després ha sigut quasi oblidat per la memòria col·lectiva.

Cal anar-hi amb temps perquè la visita és entretinguda, sobretot si es volen veure els vídeos i escoltar els cuplés que s’hi ofereixen. Si hi aneu els dissabtes de 6 a 8 o els diumenges de 12 a 2 podreu fer la visita escoltant la música en directa d’una pianola que interpreta cançons de l’època. Per consultar horaris i altres detall consulteu aquesta adreça.