dilluns, 19 de novembre del 2012

L'òpera dels dilluns

Aquesta setmana hem anat a veure, i sobretot escoltar, una altra sessió d’Òpera al cinema. Projectaven “Rigoletto”,  per a mi una a de les millors òperes de Verdi, definitivament el meu compositor preferit.
La versió que varem veure era la del Teatro Regio di Parma i la interpretaven dos grans cantants. D’una banda Leo Nucci, un baríton que ha fet del bufó una interpretació de referència, no només per la seva veu extraordinària sinó per les seves dots interpretatives. El paper de Gilda el feia, com es correspon, una cantant jove, Nino Machaidze, una soprano georgiana nascuda el 1982, molt bonica i que també canta i interpreta de meravella.

La veritat és que en una òpera com aquesta resulta dificilíssim escollir un únic passatge i he triat un dels moments estel·lars de l’òpera, el duet “Si, vendetta” en el que Rigoletto clama venjança contra el Duc de Mantua, que ha seduït a seva filla, i aquesta li demana que el perdoni.
La interpretació, la mateixa que varem veure nosaltres, va despertar tal entusiasme entre el públic i els mateixos cantants que aquests, emocionats, varen oferir un bis que també podreu escoltar.