diumenge, 30 de desembre del 2012

L'Òpera dels dilluns

De tant en tant canviem de l’òpera al ballet per oferir, com fan els grans teatres lírics, un espai a la dansa.Com que demà és la nit de cap d’any avui oferirem un fragment molt brillant, conegut com la “La dansa de les hores”, de l’òpera “La Gioconda” d’Amilcare Poncielli.
Es tracta de la versió que es va oferir al Gran Teatre del Liceu el 2005 amb una escenografia i un vestuari molt particulars i que em fa ver arribar en Pelai C. un fidel lector del Blog.

La interpreten dos grans ballarins, l’espanyol Angel Corella i la italiana Letizia Giuliani.
Corella es fa formar, com tants altres grans ballarins, a l’escola de Victor Ullate, deixeble a la seva vegada de Maurice Bejart, que ha fet una enorme tasca pedagògica en el món de la dansa. Em fa il·lusió esmentar que ja fa bastants anys vaig participar molt directament en l’operació de finançament de la seu  de la seva escola a Madrid, on segurament va assajar moltes hores el ballarí que avui ens ofereix aquest gran espectacle.

Corella és avui el director del Ciudad de Barcelona Ballet patrocinat el 2011 per la Diputació i l’Ajuntament, que segurament deu estar patint, com tantes altres activitats culturals, la sotragada de la crisi i les retallades.
Bon any amb aquesta meravellosa dansa de les hores.