divendres, 11 d’abril del 2014

Senior i el Cor Brutal


Hui escrivim a quatre mans. Ja ens perdonarà l'editor, però l'ocasió ho requerix! La idea era parlar-vos d'un grup valencià, Senior i el Cor Brutal. I hauria estat lleig fer-ho sense la supervisió de la Paula, gran fan del grup i nascuda també entre tarongers...

No penseu que trobareu en la música de Senior traces de folclore valencià, ni en les seues lletres massa reivindicació de país. És un grup de rock que encapçala un personatge singular, Miquel Ángel Landete. En valencià de poble, mamat a casa tota la vida, escriu cançons des de l'estomac. Parlen del que parlen les seues lletres, no cauen en els tòpics de la cançó amorosa, costumista o de denúncia. No hi ha artificis sinó molt de sentiment i un estil propi d'expressar-lo, entre la poètica i la incorrecció, que mai es mossega la llengua.

La setmana passada van venir a Barcelona per presentar el seu nou disc, 'El poder del voler', i els vam anar a veure a la sala Sidecar -pels que no la conegueu, una caverna de la Plaça Reial-. Pareixia que actuaven a casa, amb la sala plena, una bona representació de la colònia valenciana a Barcelona i tamé més d'una ploma de la crítica musical barcelonina.

Admetem que Senior i el Cor Brutal potser no és “per a tots els públics”, però a alguns ací ens encanta la barba de Landete. I la seua actitud igualment descuidada i sincera quan es posa davant del micròfon.

En aquest enllaç teniu un trosset d'un altre concert del grup a Barcelona fa un parell d'anys.

 Paula i Pau


3 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Està molt bé que el Blog s'enriqueixi amb la música i la parla del país valencià.

Clara ha dit...

Un post brutal ;)

Paula ha dit...

una primera aproximacíó al blog des del País Valencià