dimarts, 8 d’abril del 2014

Una hora de llibertat per Otegi.


Acabo de llegir que ahir, per primera vegada en quatre anys, es va autoritzar a Arnaldo Otegi a sortir una hora de la presó, sí una hora, per assistir a l’enterrament de la seva sogra!. Recordem que el polític basc està condemnat per l’Audiència Nacional a sis anys i mig de presó per l’acusació d’haver participat en el procés de reconstitució d’Herri Batasuna a través d’un nou partit, seguint instruccions d’ETA... Després de tres anys i mig de condemna, el Tribunal Constitucional va rebutjar concedir-li cap mena d’alleujament parcial a la pena de presó, al·legant la gravetat dels fets.
No soc expert jurídic però tinc sentit comú i sensibilitat. Quan veig la quantitat de mafiosos i culpables evidents que no acaben mai de ser jutjats, que quan ho són surten amb penes ridícules, que es fan tota mena d’equilibri per condemnar-los a penes que no s’han de complir, que quan s’han de complir al cap de quatre dies se’ls concedeixen tota mena de beneficis penitenciaris que atenuen sensiblement la pena; quan veig tot això la meva indignació és gran. I tinc la absoluta certesa que la justícia no és igual per tothom. Que es fa a mida com convé als interessos dels que la manipulen al seu gust.

No tinc cap interès particular en favor del moviment abertzale en general ni d’Otegi en particular, però sempre que l’he escoltat he tingut la impressió que ha estat un element clau en el llarg i dolorós procés pacificació a Euskadi. És sabut que en el passat va militar a ETA i que després hi ha mantingut relacions és evident, per la qual cosa ha passat molts anys a la presó. Però penso, potser amb ingenuïtat, que en els darrers anys ha tingut un rol important en el procés de retirada del grup terrorista de la lluita armada. I així se l’ha premiat, tancant-lo a la presó més de sis anys i sense cap possibilitat de rehabilitació ni d’obtenció de benefici penitenciari. D’altra banda podeu llegir en aquest article algunes consideracions sobre el procés en les que s’analitzen tota una sèrie d’informacions que fan dubtar sèriament de la solidesa de la sentència i que també explicarien la duresa dels règim penitenciari al qual està sotmès. El temps i el seu paper polític en el futur jutjaran els fets.


4 comentaris:

salvador ha dit...

No puc estar mes d'acord amb el que dius.
Hi han masses coses sense explicació.
O l'explicasió es molt clara....

salvador ha dit...

Esta molt clar que alguns han tret rèdits polítics dels drames d'un poble

Joan ha dit...

Els sobiranistes del nostre país, si ho fossin realment, haurien de mirar dintre lea fronteres espanyoles, on trobarien aliats.

AMADEUS ha dit...

Com a militant d'ERC i simpatitzant i votant de EHBildu, t'agraeixo l'objectivitat del teu article, Pep.

Salutacions "infracturables",

AMADEUS