diumenge, 4 de maig del 2014

Les esglésies romàniques de Sant Pere a Terrassa.

A Terrassa hi ha un extraordinari conjunt d’esglésies romàniques que ha estat restaurat amb gran encert i que encara pocs barcelonins coneixen.
Es tracta d’un gran complex episcopal constituït fonamentalment per tres esglésies, la Basílica de tres naus de Santamaria i el seu baptisteri, l’edifici funerari de Sant Miquel i l’església parroquial de Sant Pere. Són també destacables les restes de pintures murals i algunes imatges i retaules gòtics.
El conjunt, que està situat al costat del parc de Vallparadís, és impressionant i mereix una visita a Terrassa, que es pot aprofitar també per veure altres atractius de la ciutat com la masia modernista Freixa, el Museu de Ciència i de la Tècnica o algunes de les cases modernistes que trobem en els seus carrers. Com el Vallès no hi ha res...
Us acompanyo aquesta proposta amb un breu reportatge fotogràfic d’alguns del elements del magnífic complex eclesial.



1 comentari:

Joan Creus ha dit...

Caldria afegir que, si bé han estat molts anys de restauració, aquesra s'ha realitzat óptimamenmt des d'un punt de vista arqueològic. Tal com dius el resultat és excepcional, comparant amb el que hi havia avans de la restauració.
Joan Creus