dissabte, 24 de maig del 2014

Reflexions

                                                                  Foto: Pau Cortina

Avui és jornada de reflexions i per això aprofito per compartir-ne algunes de les que em venen al cap.
Aquesta campanya s’ha desenvolupat fonamentalment  en clau nacional i s’ha parlat molt poc dels problemes europeus i les opcions que les diferents candidatures plantejaven. I, per acabar-ho d’arreglar, la barroeria del candidat del PP ha permès centrar-la en atacs personals desviant l’atenció del que hauria d’haver estat el cor del debat. En resum, s’ha fet molt poc per contribuir a generar en la ciutadania un coneixement i una consciència europeista, tan importants si es volen reforçar a mig termini les institucions i les polítiques veritablement europees.
Sembla que el PP pot guanyar, encara que per poc, les eleccions. I em pregunto:  Què més ha de fer un govern per perdre unes eleccions? I també: Pot fer-ho pitjor l’oposició per no guanyar-les? I encara més : Com és possible que la ceguesa política de la ciutadania  segueixi donant el vot a un partit que en els darrers anys ha comès un seguit insuperable de  desastres. La veritat, haig de confessar que m’embarga un fort sentiment de misantropia política.


La urna que il·lustra aquest post, que en Pau va fotografiar ahir, no és la que farem servir demà sinó la que s’ha dissenyat per una altra votació, la del dret a decidir. És aquest petit, senzill i econòmic instrument  que posa tan nerviosos, histèrics, a tots aquells que es neguen a reconèixer el dret democràtic dels pobles a triar el seu futur.  Encara que plens de dubtes esperem poder-la fer servir aviat.


2 comentaris:

Marta ha dit...

Estic molt d'acord. No he entès mai com es pot votar un partit tant incompetent. Tenim l'exemple de València ben a prop. Incomprensible!

xavier ha dit...

Tal com digué Einstein, "Hi ha dúes coses infinites: l'Univers i l'estupidesa humana..." Exemple: els resultats de les votacions per a el Parlament Europeu al conjunt del que encara s'anomenna "España". Sort que som a Catalunya.