dissabte, 21 de juny del 2014

GREC 2014

El dia 1 de juliol comença la nova edició del festival de teatre de Barcelona, el Grec. Durant el mes de juny, el director del festival, Ramon Simó, ha fet una sèrie de xerrades a biblioteques de la ciutat per explicar la proposta al públic. Sembla, doncs, que cal una mica d'orientació per tal de poder triar dins de l'ampli programa d'espectacles de teatre, dansa i música, molts d'ells estrangers.

Xafardejant el programa (que podeu consultar complert clicant al cartell que hi ha a sota), he localitzat un parell de coses "xules": en primer lloc, un espectacle de circ que preparava el pallasso Monti (Joan Montanyès) abans de morir i que ara els seus col·laboradors habituals, el Martínez i l'Oriolo, aixequen per fer-li un homenatge. Es diu "Rhum" i s'estrenarà a l'Espai Lliure. En segon lloc, una obra escrita expressament pel Festival: "Bartolomé encadenado". Forma part d'un projecte en col·laboració amb l'Institut del Teatre que, cada any, encarregarà un text a un autor que tracti un tema contemporani aplicant l'estil propi del teatre grec. Aquesta vegada li ha tocat a José Sanchis Sinistierra que ha triat la història del jubilat que l'any 2012 es va suïcidar davant del Parlament grec, a Atenes, i que pretén convertir-lo en una mena de Prometeu modern. El protagonista és Lluís Soler i, no cal dir-ho, s'estrena la Teatre Grec de Montjuïc.

L'estiu a teatral a Barcelona no s'acaba amb el Grec, però. També comença a ser tradició la iniciativa de la companyia "Parking Shakespeare" d'estrenar una obra del gran dramaturg a l'aire lliure, concretament  al parc de l'Estació del Nord. Aquest any preparen "Molt soroll per res"; encara no hi ha data d'estrena però estarem atents!

2 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Caldrà anar a veure en Martinez i l'Oriolo.

Anònim ha dit...

P.Shakespeare: del 17 de juliol al 3 d'agost a les 19h (dimecres no hi ha funció)