divendres, 11 de juliol del 2014

Japó a Sant Pau

Aquests dies es pot visitar al Recinte Modernista de Sant Pau (l’antic Hospital de Sant Pau) una singular instal·lació artística d’Esther Pizarro que ens fa viatjar fins al Japó. A l’interior d’un dels pavellons que encara no han estat rehabilitats hi trobareu la recreació d’un jardí japonès amb una superfície de 500 metres quadrats.

No es tracta d’una exhibició de botànica nipona sinó d’una proposta artística que recrea la cartografia japonesa a partir dels elements dels seus jardins tradicionals. Vist en alçada, el perímetre de la instal·lació reprodueix el mapa del Japó dividit en les seves 8 regions administratives.


Pel què fa als elements vegetals, la molsa representa, en diversos colors, les densitats de població de l'illa, i els bonsais marquen la ubicació de les 20 ciutats més poblades del país. Setze tones de sal marina omplen el terra del pavelló que trepitja el visitant, simbolitzant el mar que envolta l’arxipèlag japonès.

 El conjunt és interessant i molt agradable de visitar. A més es troba dins d’aquest recinte modernista impressionant que és Sant Pau, recentment rehabilitat i que paga la pena anar a admirar. Això sí, l’entrada general al recinte val 8 euros. 

2 comentaris:

Joana ha dit...

Gràcies Pau,
Hi aniré. Pot ser que amb carnet de jubilada l'import estigui rebaixat¡

Joana

Josep M.Cortina ha dit...

Uns se'n van al Japó i els altres ens hem de conformar amb Sant Pau