divendres, 5 de setembre del 2014

"Viva la libertà"


Ja fa temps projecten a Barcelona una pel·lícula que he vist aquest estiu i que voldria recomanar. Es tracta del film italià “Viva la libertà” del director Roberto Andò  i interpretada peu una dels grans actors italians dels darrers temps Toni Servillo.
Es tracta d’una història política en clau d’humor contingut. El Secretari del partit de l’oposició a italià  pateix una crisi de depressió, fuig inesperadament a França i abandona les responsabilitats del càrrec. Mentre confien en el seu retorn els dirigents del partit troben un seu germà bessó, intel·lectual de prestigi afectat també per un trastorn mental i que acaba de sortir d’un sanatori. El convencen perquè el substitueixi en determinats actes i ràpidament, amb la seva personalitat i la seva espontaneïtat, conquesta els quadres del partit, els electors i dispara les expectatives electorals del partit que vivia uns  moments molt compromesos. I, és clar, un dia el germà reapareix.
Malgrat el seu caràcter novel·lesc la història enganxa des del començament i manté l’ interès en tot moment. Els diàlegs i les peripècies dels protagonistes resulten perfectament creïbles i darrera d’una història d’embolics polítics s’expressen uns reflexions més profundes.
Cal destacar molt especialment l’actuació del camaleònic Toni Servillo, que interpreta, millor dit broda, els papers dels dos germans.

Aprofiteu i veieu-la al nou Cinema Balmes en versió original abans que la treguin.