divendres, 14 de novembre del 2014

El teatre pren la paraula

En aquestes pàgines han anat apareixent ja una llarga llisa de dramaturgs i directors d'escena. Aquells pels que tenim debilitat ho han fet de manera recurrent, com Alfredo Sanzol (en motiu dels seus espectacles "En la luna" i "Aventura") o Guillem Clua (per les seves nominacions als Premis Max i Butaca). Avui tinc el plaer d'anunciar-vos que, gràcies a un cicle de converses organitzat pel Teatre Romea, podrem veure'ls a l'escenari parlant de teatre. Un petit plaer pels que enriquim la nostra afició al teatre amb una dosi de mitomania.

La programació, que podeu veure complerta al cartell, és més que atractiva i encerta especialment en l'emparellament dels ponents (arribats gairebé a parts iguals de Barcelona i Madrid). La propera sessió, per exemple, la protagonitzaran Mario Gas i Alfredo Sanzol i la darrera Guillem Clua i Andrés Lima (col·laborador habitual de la companyia Animalario). També hi estan convidats Salvador Sunyer (director del Festival de Teatre Temporada Alta, Girona), Ángeles González Sinde (ex ministra de Cultura i assídua del Romea), Joan Font o els directors de cine Mariano Barroso i Benito Zambrano. Cada sessió gira al voltant d'un tema específic, com per exemple: la intersecció entre el teatre i el món audiovisual; el teatre i el conflicte social; l'autor local i el món global; l'autonomia del dramaturg envers les productores teatrals. En definitiva, una oferta dirigida sobretot a la gent de la professió, però que alguns potser voldrem aprofitar.

Es tracta de la segona edició d'aquestes converses. Com que la primera va passar desapercebuda a Prova i error, ara us avisem quan tot just acaba de començar. Això sí, sembla que cal inscriure's amb antelació a info@fundacioromea.com.