dimecres, 5 de novembre del 2014

Les bones hamburgueseries de Barcelona o qui té por de McDonald’s


En les darrers dos anys, alhora que ha revifat de manera espectacular el gin tònic, sembla que Barcelona s’ha tornat boja per les hamburgueses, de fet diuen que l’un i l’altra són la parella ideal.
Però si parlem de les hamburgueses, no només trobem restaurants, tavernes i bars que les treballen molt bé, sinó que a més han començat a obrir locals on l’hamburguesa és l’eix central de la carta. Les serveixen amb gran diversitat de combinacions, no només amb acompanyaments de tota mena sinó també amb diferents varietats de pans i fins i tot de coccions, a la planxa o a la brasa...; en definitiva al gust de tothom. Hi ha llocs on tu mateix/a pots fer la tria dels diferents elements que acompanyen el tros de carn picada o de vegetal picat (perquè també n’hi ha pels que no sou carnívors), però una cosa tenen en comú, busquen la qualitat en el producte i s’allunyen del plat greixós d’altres temps entremig de pans sintètics.
La majoria tenen uns preus prudents i sobretot un look nordamericà: abans d’arribar al McDonald’s, sembla que la història situa l’origen de l’hamburguesa entre els mongols al segle XII, per tant l’Àsia central, i el poble rus, el qual va tenir grans relacions comercials amb el port d’Hamburg entre els segles XIII i XVII, d’on van sortir gran nombre d’immigrants durant la colonització europea del XIX i principis del XX a Amèrica del nord.
Si avui us explico tota aquesta història és perquè no us parlaré d’una o dues hamburgueseries, hi ha diferents llistats de les millors a internet i se’m fa difícil visitar-les totes, així que us diré que he estat en algunes i, en general, m’han semblat excel·lents, potser unes més sorolloses que altres, unes més sofisticades que altres, però creieu-me, amb un nivell qualitat que no té res a envejar a les que mengen o han menjat des dels cowboys de l’oest dels EUA fins els hipsters o qualsevol altra tribu urbana novaiorquesa.



Per a una informació més detallada us recomano que consulteu:

http://bestburgerintown.wordpress.com

http://www.timeout.es/barcelona/es/restaurantes-bares/hamburguesas

http://enbarcelona.com/restaurantes/noticias/Las-mejores-hamburguesas-de-Barcelona-274


6 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Quina gana!

la bibliotecària ha dit...

A casa meva, quan jo era petita, del que avui en diem hamburguesa la mare en deis "bistec rus". Sempre m'havia preguntat el motiu, i ara ja ho sé.
Mariona

perefontroca ha dit...

He llegit la teva ressenya i està molt bé.
Sóc un fan de les hamburgueses.
En aquest Best Burger in Town i trobo a faltar el Hard Rock.
Crec que, de bon tros, és el millor ambient per menjar-te una hamburguesa.
Sempre que viatjo per aquest món de Déu, cerco on hi ha un Hard Rock.
El millor és el de Las Vegas. Hamburguesa fora de comparacions.
El de Barcelona, si els avises que la vols crua, te la porten una mica feta i està boníssima.
Ara aniré al Peggy Sue's. No sabia que existís a Barcelona. He estat al de la Ruta 66, a Yermo (Califòrnia) i és molt emblemàtic. Quan el veus se't posa la pell de gallina.

Hermínia ha dit...

Tens raó però si que surt a la web "en Barcelona", com que cap llista era exhaustiva, en vaig posar tres, on també es pot veure quines són les recomenades per tothom.
Per cert, no m'havia fixat que hi deu haver dues Peggy Sue o bé ha canviat de lloc, una diu que està a Balmes i l'altra a Trvessera de Gràcia, miraré que no faci cantonada, je, je.

Hermínia ha dit...

Doncs resulta que n'hi ha tres: http://enbarcelona.com/restaurantes/noticias/Las-mejores-hamburguesas-de-Barcelona-274
La tercera a Sant Gervasi, carrer Benet i Mateu, 57.
Ah! Veig que el Hard Rock també apareix a la llista del Time Out, també és mala sort que només miressis la primera. Però veus, així hem acabat fent noves traballes. Moltes gràcies pels comentaris.

perefontroca ha dit...

Doncs sembla que sí. És la mateixa cadena amb tres establiments a Barcelona.

http://www.peggysues.es/

Ara sí que no puc fallar i hi aniré!

Gràcies!