En les
darrers dos anys, alhora que ha revifat de manera espectacular el gin tònic,
sembla que Barcelona s’ha tornat boja per les hamburgueses, de fet diuen que
l’un i l’altra són la parella ideal.
Però si parlem
de les hamburgueses, no només trobem restaurants, tavernes i bars que les
treballen molt bé, sinó que a més han començat a obrir locals on l’hamburguesa
és l’eix central de la carta. Les serveixen amb gran diversitat de combinacions,
no només amb acompanyaments de tota mena sinó també amb diferents varietats de
pans i fins i tot de coccions, a la planxa o a la brasa...; en definitiva al
gust de tothom. Hi ha llocs on tu mateix/a pots fer la tria dels diferents
elements que acompanyen el tros de carn picada o de vegetal picat (perquè també
n’hi ha pels que no sou carnívors), però una cosa tenen en comú, busquen la
qualitat en el producte i s’allunyen del plat greixós d’altres temps entremig
de pans sintètics.
La majoria tenen
uns preus prudents i sobretot un look
nordamericà: abans d’arribar al McDonald’s, sembla que la història situa
l’origen de l’hamburguesa entre els mongols al segle XII, per tant l’Àsia
central, i el poble rus, el qual va tenir grans relacions comercials amb el
port d’Hamburg entre els segles XIII i XVII, d’on van sortir gran nombre
d’immigrants durant la colonització europea del XIX i principis del XX a
Amèrica del nord.
Si avui us
explico tota aquesta història és perquè no us parlaré d’una o dues
hamburgueseries, hi ha diferents llistats de les millors a internet i se’m fa
difícil visitar-les totes, així que us diré que he estat en algunes i, en
general, m’han semblat excel·lents, potser unes més sorolloses que altres, unes
més sofisticades que altres, però creieu-me, amb un nivell qualitat que no té
res a envejar a les que mengen o han menjat des dels cowboys de l’oest dels EUA fins els hipsters o qualsevol altra tribu urbana novaiorquesa.
http://www.timeout.es/barcelona/es/restaurantes-bares/hamburguesas
http://enbarcelona.com/restaurantes/noticias/Las-mejores-hamburguesas-de-Barcelona-274
6 comentaris:
Quina gana!
A casa meva, quan jo era petita, del que avui en diem hamburguesa la mare en deis "bistec rus". Sempre m'havia preguntat el motiu, i ara ja ho sé.
Mariona
He llegit la teva ressenya i està molt bé.
Sóc un fan de les hamburgueses.
En aquest Best Burger in Town i trobo a faltar el Hard Rock.
Crec que, de bon tros, és el millor ambient per menjar-te una hamburguesa.
Sempre que viatjo per aquest món de Déu, cerco on hi ha un Hard Rock.
El millor és el de Las Vegas. Hamburguesa fora de comparacions.
El de Barcelona, si els avises que la vols crua, te la porten una mica feta i està boníssima.
Ara aniré al Peggy Sue's. No sabia que existís a Barcelona. He estat al de la Ruta 66, a Yermo (Califòrnia) i és molt emblemàtic. Quan el veus se't posa la pell de gallina.
Tens raó però si que surt a la web "en Barcelona", com que cap llista era exhaustiva, en vaig posar tres, on també es pot veure quines són les recomenades per tothom.
Per cert, no m'havia fixat que hi deu haver dues Peggy Sue o bé ha canviat de lloc, una diu que està a Balmes i l'altra a Trvessera de Gràcia, miraré que no faci cantonada, je, je.
Doncs resulta que n'hi ha tres: http://enbarcelona.com/restaurantes/noticias/Las-mejores-hamburguesas-de-Barcelona-274
La tercera a Sant Gervasi, carrer Benet i Mateu, 57.
Ah! Veig que el Hard Rock també apareix a la llista del Time Out, també és mala sort que només miressis la primera. Però veus, així hem acabat fent noves traballes. Moltes gràcies pels comentaris.
Doncs sembla que sí. És la mateixa cadena amb tres establiments a Barcelona.
http://www.peggysues.es/
Ara sí que no puc fallar i hi aniré!
Gràcies!
Publica un comentari a l'entrada