L’atzar va fer que entrés a La Mary,
un restaurant a tocar del centre comercial Les Glòries, perquè la meva intenció
era visitar el Punx, el restaurant obert pel xef Àngel Pascual a l’edifici
Imagina.
El 2011, a causa de la crisi econòmica i de diferències de criteri amb el
seu soci, Pascual va canviar la seva orientació deixant l’alta cuina
gastronòmica i renunciant a la seva estrella Michelin (n’havia aconseguit una
el 2000 al seu restaurant Lluçanès de Prats, que reedità el 2008 en el nou restaurant traslladat
al mercat de la Barceloneta). Feia poc més d’un any havia obert el Punx on oferia
dos menús diaris de 12 i 15 euros i una carta amb arrossos de qualitat, bon
peix i plats de la cuina de terra endins (caça, bolets, tòfona) amb un preu
mitjà a l’entorn de 30 euros. Fantàstic, oi? Doncs, no us feu il·lusions,
aquesta crisi que s’està allargant massa, sembla ser que tampoc li ha permès de
mantenir aquesta seva aposta per un restaurant més modest. Total que ara, a
Diagonal 177, hi ha un bistrot, el Daniel Cafè, del què no us en puc dir res
perquè només obre de dilluns a divendres i encara no ha produït gaire crítica
gastronòmica.
Així doncs, com que es feia tard, vaig decidir provar sort per la zona.
Just a l’altra banda de carrer hi vaig veure “La Mary restaurant”, tot i que
estava a tocar del Centre Comercial, el seu aspecte era acollidor i molt
agradable. Un primer cop d’ull a la carta feia intuir que mereixia un vot de
confiança i efectivament fou un encert.
De primer vaig demanar una tatin d’au amb melmelada de figues, bolets,
encenalls de foie i enciams tendres, de segon confit d’ànec amb puré de
moniato, taronja i albercocs secs (el confit sempre és aposta segura si no es
coneix la cuina); tots dos van resultar ser uns plats excel·lents. La resta de
la carta tenia molt bon aspecte, amb productes de temporada com el Ragout de
cèrvol amb castanyes i codonyat. L’oferta de vins: breu però encertada i a una
preus molt raonables, tant com el dels plats, cap passava dels 14 euros, i els
arrosos a 10 euros, tenien un aspecte immillorable. En resum un restaurant molt
recomanable a l’abast de moltes butxaques.
Una indagació posterior a través de Google m’ha mostrat que es tracta d’una
franquícia del grup Andilana que té un altre restaurant a Barcelona, però també
a Bilbao, València, Múrcia, Madrid i León. No sé com seran tots aquests altres perquè aquí sí que la ma dels cuiners o de
les cuineres marcarà la diferència (el de l’Avinguda de Sarrià, 10 es pot provar,
no és lluny), però si aneu pel 22@ no deixeu d’entrar a “La Mary restaurant”.
Avda.
Diagonal, 208 BCN
tel:934860564
1 comentari:
Casualment el conec. És d'aquells restaurants, que quan surts del cinema, tard, encara t'atenen.
Vàrem menjar bé (sincerament no recordo què), ens van atendre molt bé, i el local és força acollidor.
Restaurant sense gran pretensions, però que t'hi sens molt a gust.
Publica un comentari a l'entrada