dimecres, 3 de desembre del 2014

També els restaurants són efímers


L’atzar va fer que entrés a La Mary, un restaurant a tocar del centre comercial Les Glòries, perquè la meva intenció era visitar el Punx, el restaurant obert pel xef Àngel Pascual a l’edifici Imagina.
El 2011, a causa de la crisi econòmica i de diferències de criteri amb el seu soci, Pascual va canviar la seva orientació deixant l’alta cuina gastronòmica i renunciant a la seva estrella Michelin (n’havia aconseguit una el 2000 al seu restaurant Lluçanès de Prats,  que reedità el 2008 en el nou restaurant traslladat al mercat de la Barceloneta). Feia poc més d’un any havia obert el Punx on oferia dos menús diaris de 12 i 15 euros i una carta amb arrossos de qualitat, bon peix i plats de la cuina de terra endins (caça, bolets, tòfona) amb un preu mitjà a l’entorn de 30 euros. Fantàstic, oi? Doncs, no us feu il·lusions, aquesta crisi que s’està allargant massa, sembla ser que tampoc li ha permès de mantenir aquesta seva aposta per un restaurant més modest. Total que ara, a Diagonal 177, hi ha un bistrot, el Daniel Cafè, del què no us en puc dir res perquè només obre de dilluns a divendres i encara no ha produït gaire crítica gastronòmica.
 Així doncs, com que es feia tard, vaig decidir provar sort per la zona. Just a l’altra banda de carrer hi vaig veure “La Mary restaurant”, tot i que estava a tocar del Centre Comercial, el seu aspecte era acollidor i molt agradable. Un primer cop d’ull a la carta feia intuir que mereixia un vot de confiança i efectivament fou un encert.
De primer vaig demanar una tatin d’au amb melmelada de figues, bolets, encenalls de foie i enciams tendres, de segon confit d’ànec amb puré de moniato, taronja i albercocs secs (el confit sempre és aposta segura si no es coneix la cuina); tots dos van resultar ser uns plats excel·lents. La resta de la carta tenia molt bon aspecte, amb productes de temporada com el Ragout de cèrvol amb castanyes i codonyat. L’oferta de vins: breu però encertada i a una preus molt raonables, tant com el dels plats, cap passava dels 14 euros, i els arrosos a 10 euros, tenien un aspecte immillorable. En resum un restaurant molt recomanable a l’abast de moltes butxaques.

Una indagació posterior a través de Google m’ha mostrat que es tracta d’una franquícia del grup Andilana que té un altre restaurant a Barcelona, però també a Bilbao, València, Múrcia, Madrid i León. No sé com seran tots aquests altres  perquè aquí sí que la ma dels cuiners o de les cuineres marcarà la diferència (el de l’Avinguda de Sarrià, 10 es pot provar, no és lluny), però si aneu pel 22@ no deixeu d’entrar a “La Mary restaurant”.

Avda. Diagonal, 208 BCN
tel:934860564
www.lamaryrestaurant.com

1 comentari:

perefontroca ha dit...

Casualment el conec. És d'aquells restaurants, que quan surts del cinema, tard, encara t'atenen.

Vàrem menjar bé (sincerament no recordo què), ens van atendre molt bé, i el local és força acollidor.

Restaurant sense gran pretensions, però que t'hi sens molt a gust.