divendres, 16 de gener del 2015

Texas, Barcelona...

En aquest blog encara no s’ha parlat mai del nou cinema Texas, incomprensiblement. I és estrany perquè, com jo, tots aquells que ja l'han descobert repeteixen.

El tinc al costat de casa i això ajuda, clar. Però aquest no és l'argument de pes, sinó els 3 euros que val l’entrada, molt temptadors al costat dels preus de les sales convencionals. Vaja, que es poden veure tres pel·lícules pel mateix preu que costa anar un dia al Bosque, al Verdi o l’Aribau.

D’acord, diguem-ho tot, el Texas és un cinema de reestrenes, que no fa la competència a les altres sales i, entre altres coses, és per això que es pot permetre vendre entrades a aquest preu. Però compte, no s’hi projecten velles glòries, sinó títols bastant recents. De fet, si no sou espectadors addictes a la cartellera, en veure-la anunciada potser se us escaparà un "encara la fan, aquesta?". Ara mateix, per exemple, hi passen una de les candidates a l’Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa, ‘Ida’, també l’espanyola ‘El niño’, ‘Her’ o ‘La grande belleza’, entre altres.

La selecció de pel·lícules és interessant, una mica en la línia dels Verdi o els Renoir, i sempre en versió original subtitulada. El criteri el posa el cineasta Ventura Pons. De fet, el criteri, la iniciativa de reobrir el Lauren Gràcia amb el nom de l’històric cinema Texas que el va precedir, la inversió i les ganes.

Bé, no sé si s'ha notat, però us l'estic recomanant!


6 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Una imprescindible recomanació. De ben segur que aquesta iniciativa contribuirá a fomentar l'assistència al cinema, sobretot de la gent jove. Benvinguda sigui i que tingui molts imitadors.

Llum ha dit...

Jo, que ja no em puc catalogar entre ça gent jove, també ho aniré

Marta ha dit...

Va ser el meu cinema de barri dels diumenges a la tarda amb tot la família. Dues pelis, NO-DO i Imágenes. Ah! i ens podiem quedar a repetir les sessions. Malauradament encara ho he anat a la reposició de les sales. Ja ho faré!

carme ha dit...

Boníssima recomanació, perquè segur que molts no hi pensem com a proposta!!!
MERCI

Carme ha dit...

jo també era una espectadora del texas els anys 60...
molt bona recomanació, Pau. Són bones totes les pelis que hi fan, que fa pocs mesos s'han pogut veure en les cartelleres dels Verdi
Ah! I als majors de 65 anys només els costa 2€ de dilluns a dijous, i si feu un grup també

Jordi ha dit...

Ahir vam anar a veure-hi Jimmy's Hall, de Ken Loach. Magnífica. El cinema estava de gom a gom. Quan es fan ofertes d'interès, la gent respon