dissabte, 14 de març del 2015

Samba

Un cop més el cine francès ens ofereix una bona pel·lícula, SAMBA, dels directors Olivier Nakache i Eric Toledano, que fa uns anys ja ens varen oferir una altra pel·lícula d’èxit que molts recordareu,“Intocable”.
En aquesta ocasió  ens expliquen una història de l’emigració clandestina a França i d’algunes de les persones dels serveis socials que els atenen. Amb l’amenaça permanent de detenció per la policia i l’expulsió del país   Samba, el seu oncle i els seus col·legues viuen tot un seguit de peripècies mentre sobreviuen amb treballs precaris i unes condicions de vida molt difícils.
Com es tradicional en la seva obra, els directors fan una pel·lícula pel gran públic amb molts tocs d’humor però aconsegueixen un tractament profund del tema. Ens demostren que es pot fer cinema molt seriós i de qualitat amb plantejaments no excessivament dramàtics i sofisticats.

El treball dels dos actors principals Omar Sy, que era el cuidador a “Intocable”, i Charlotte Gainsbourg és excel·lent i la resta del  repartiment està a la seva alçada. La fotografia i sobretot la banda musical són també molt bones. El ritme de la pel·lícula no decau en cap moment i et fa passar un parell d’hores molt agradables i interessants alhora. Ben recomanable.


1 comentari:

Herminia Pujol ha dit...

Jo la vaig trobar molt fluixeta.