Ja ha començat la primavera i vénen ganes de sortir a
fer un tomb per la platja, ara que encara no hi ha banyistes. Això és el que
vaig fer jo recentment i que us aconsello per aquest mes d’abril.
Ben a prop de Barcelona, just quan comença la població
de Caldes d’Estrac, seguint la línia de la costa, hi trobareu un xiringuito (o guingueta com sembla que es diu en
català acurat) amb una zona tancada amb vidres per si fa vent i una terrassa
magnífica per l’hora de dinar o prendre l’aperitiu, és el Sotavent.
Però no només el lloc és interessant, també ho és la
seva cuina, amb una carta no massa llarga, bons ingredients i ben cuinats.
Potser et fan esperar una mica, però les vistes ja s’ho valen. Fan esmorzars de
forquilla i tenen un menú de migdia de dilluns a divendres per 18 euros on hi
trobareu fins i tot arròs de llamàntol. A la carta inclouen també l’arròs
caldos amb bou de mar, el de bacallà amb cloïsses gallegues o el negre amb
sèpia. Si preferiu racions, proveu els musclos de roca del Delta de l’Ebre a la
planxa, els crispells de bacallà a la romana o les croquetes de la casa, també
us serviran altres platillos de peix a la planxa o marisc i tres o
quatre plats on la carn és la protagonista. I de postres, la traca final: coca
de Llavaneres!!!
Aquesta coca és feta amb la cara de massapà i
pinyons incrustats sobre una fina capa de pasta de full farcida de crema. Són unes postres
artesanes amb denominació d’origen que traspassen fronteres, hi ha qui, fins i
tot, diu haver-la tastat a la selecta cadena de restaurants francesos Maxim’s.
Però en realitat, tot ha estat gràcies a la “voluntat de Déu”, segons deia en
una entrevista el seu inventor, Gaspar Sala i Ros, qui va dissenyar la recepta
el 1955. Avui, la seva creació forma part de la identitat de Llavaneres i del
Maresme.
Passeig del anglesos, s/n
Caldes d’Estrac
Tel. 639363390
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada