divendres, 3 de juliol del 2015

Incendis is back

Ha tornat a la cartellera barcelonina l'èxit de fa tres (i fa dues) temporades: Incendis, de Wajdi Mouawad. Si la vau veure llavors al Teatre Romea potser recordeu la grada dins de l'escenari i la sorra a la platea que es veuen a la imatge. En aquell moment la companyia La Perla29 es va traslladar al teatre del carrer Hospital per oferir aquest muntatge i va "necessitar" fer-se seu l'espai i recuperar alguns dels elements que caracteritzen el seu espai propi, el de la Biblioteca Nacional de Catalunya (a l'altra banda del carrer). Doncs ara han desfet el camí i s'han emportat Incendis cap a casa per presentar-lo allà on probablement va ser concebut. 

Seria una bona ocasió de repetir o de descobrir aquesta meravella, però em temo que si no teniu ja les entrades haureu fet tard, perquè estan esgotades per tot el que queda de juliol. És tot un èxit continuar omplint el teatre en la tercera temporada. Si a Brodaway o als teatres londinencs hi ha peces que duren anys i panys (musicals a banda), Incendis és una bona candidata per fer el mateix a Barcelona. Això sí, fins ara han mantingut el mateix repartiment, Clara Segura i Julio Manrique al capdavant, i francament costa imaginar recanvis per aquests dos artistassos.

Acabo avisant-vos que ahir mateix es va estrenar una nova sala de teatre a Barcelona (Bailén 194). És una sala diferent de les altres perquè ofereix una proposta nova (amb una certa tradició a Madrid i d'altres ciutats del món com Buenos Aires): una seqüència d'espectacles breus (màxim 15 minuts) de petit format (en habitacions i per 10-15 espectadors). En diuen "microteatre". Us en parlaré amb calma quan hi hagi estat, perquè la cosa promet.