dissabte, 26 de setembre del 2015

Jaume Plensa a Ceret

Cloe                       Jaume Plensa

Com cada estiu el Museu d’Art Modern de Ceret presenta una exposició especial dedicada a un gran artista. Aquest any és el torn de Jaume Plensa, un dels artistes catalans amb major projecció internacional. Després de viure en diferents països Plensa té el seu taller a Sant Feliu de Llobregat on produeix les seves obres que exposa en galeries i museus del màxim prestigi. Trobem les seves grans escultures i instal·lacions en les places i carrers de les principals capitals del món però malauradament, com diu l’adagi popular, Plensa no “es profeta en su tierra” i a casa nostra no podem gaudir de les seves obres. L’artista ha proposat a la ciutat  el projecte d’una gran instal·lació al port de Barcelona que no ha arribat a concretar-se. Haurem de seguir esperant.
Mentrestant si us acosteu a Ceret fins al 15 de novembre podreu veure algunes de les seves creacions més recents agrupades en quatre  espais: Silhouetes conjunt de setze escultures  que es mouen en l’espai. Talking continents, un grup d’elements construïts amb lletres i signes provinents de diferents llengües i una sèrie de rostres monumentals de basalt i bronze inspirats en persones que l’escultor ha conegut (entre els quals la meva neboda Cloe) i finalment Air, Water, Voldl, un grup de tres figures esculpides en resina lluminosa que van canviant de color.

                                  Talking continents            Jaume Plensa

L’exposició s’acompanya de la projecció d’un vídeo sobre la trajectòria de l’artista que malgrat la seva durada resulta molt interessant i reté l’atenció dels visitants. En conjunt, una bona ocasió per acostar-se una vegada més a la vila de Ceret, que a tants artistes va atraure, i gaudir d’una passejada pels seus carrers sota l’ombra dels plàtans monumentals i centenaris.
.