dijous, 10 de setembre del 2015

"Un dia perfecto"


He vist una pel·lícula que no puc deixar de recomanar calorosament. Es tracta d’una pel·lícula espanyola però que tracta d’un episodi situat a la guerra dels Balcans el 1995. “Un dia perfecto” està dirigida per Fernando Leon de Aranoa, a qui devem també magnífics films com “Princesas” o “Barrio”, i interpretada per un brillant repertori d’actors internacionals. Concretament els dos papers protagonistes estan a càrrec, ni més ni menys, de Tim Robbins i Benicio del Toro que  tenen unes actuacions magnífiques.
La història gira al voltant d’un fet insòlit, en el que un equip d’una organització humanitària tracta de retirar d’un pou un cadàver que hi ha sigut llençat amb la intenció d’enverinar l’aigua potable. I d’aquí arrenquen tot un seguit de peripècies carregades alhora de dramatisme, emoció i sentit de l’humor. El guió m’ha semblat molt intel·ligent perquè aconsegueix mantenir l’atenció de l’espectador sense estridències i va destil·lant tot un seguit de reflexions sobre la guerra, la tasca dels cossos internacionals d’intervenció i ajuda, la vida dels pobles afectats per les guerres i dels que els envolten, etc. Els diàlegs estan també molt ben travats i la fotografia i les imatges són molt potents.

No us la perdeu!

1 comentari:

joana ha dit...

Moltes gràcies per la recomanació, m'ha agradat molt. En algunes escenes he petit una mica, però el somriure fins el final !