divendres, 9 d’octubre del 2015

Falta un mes pel gran dia

Aquell matí ens llevàvem amb una certesa en portada. La gestió del virus de l'Ebola havia estat un nyap, amb epicentre a Madrid i molt a desgrat d'una infermera maldestra. Ens ho retreia Europa, alarmada davant l'eficàcia pàtria i el "risc" que el virus s'animés a voltar per l'espai Schengen. Sí, eren temps de periodisme mèdic i algún titular medicinal, analgèsic: "Rato i Blesa, imputats per les targes 'black'". Era el 9 d'octubre del 2014, avui fa un any, i la cosa prometia.


The process no defallia, com és obvi, ni decebia la claca masista (la resta del món...). Amb la consulta promesa prohibida, a cal 'bloc sobiranista' tot eren penúries i cimeres secretes per TV3. Tot, a exactament un mes del 9 de novembre, el 9-N, the day, la data que passarà a la història com el dia que... Bé, això encara havia de passar, no fem trampes. Eren, dèiem, temps de dubtes raonables: desobediència, claudicació o enginyeria processista. Sabem ara que començava un procés molt participatiu, com volguent dir.
Mentrestant, en algun racó del planeta colindant a la planta 5 de l'hotel Palace de Madrid, algú tenia motius per estar content. Algú que veia descarrilar el procés i recuperava, pressumptament, veu a la federació de CiU i crèdit a la Carrera de San Jerónimo. Però així com Maradona ens va ensenyar que "de esos polvos viniero estos lodos', ningú va advertir el senyor diputat que després dels 'gozos' vénen, indefectiblement, 'las sombras'. És clar que llavors només era el 9 d'octubre de 2014 i, també per a Duran, la cosa prometia.

Benvinguts a 'Al cap de l'any', l’espai que avui estrenem i que hem anomenat així en un intent barroer - però simpàtic - d’enllaçar amb la secció que substitueix, ‘Al cap del carrer’. En periodisme es procura que el nom (sí) faci la cosa, i per això entendreu que hagi estat tan telegràfic: ‘Al cap de l'any' és, oh sorpresa, un espai per rememorar l'actualitat informativa que ens entretenia ara fa un any, en clau...meva. Entretinguda missió.

3 comentaris:

carme ha dit...

Ets gran , tio!!!
Una excel·lent manera de posar perspectiva als esdeveniments.
Gràcies!!

Hermínia ha dit...

Trobo que promet!!! Bona pensada!!!

Rosa ha dit...

Auguri!!!