dissabte, 28 de novembre del 2015

Centenari de la Teoria de la Relativitat


Aquest dimecres 25 de novembre es van complir 100 anys de la presentació per part d'Albert Einstein a l'Acadèmia Prussiana de les Ciències de la Teoria de la Relativitat General que estenia i generalitzava la Teoria de la Relativitat Especial, que ell mateix  havia presentat deu anys abans. Aquesta teoria va suposar un canvi molt fort en la forma com els científics veien el món, donant lloc a molts avenços i obrint també les portes a noves preguntes, moltes de les quals estan encara sense resoldre.
Amb aquest motiu aquests dies trobareu a la premsa forces referències i notícies de conferències i activitats relacionades amb aquest tema. En partícula, la revista "Investigación y Ciencia" hi ha dedicat un número especial.

Resulta molt difícil aproximar-se al fons de les formulacions de la teoria de la relativitat sense una sòlida base teòrica però, en canvi, si teniu una bona estona, us recomanem que visualitzeu aquest documental que revisa els anys més crucials de la vida d'Einstein, parant atenció tan als aspectes científics com als humans. Constatareu que res no va ser fàcil per a un home molt especial, que va tenir una vida apassionant i que va canviar totalment la ciència en un any màgic, quan encara no era ni considerat un científic.